Deputatul PSRM, Zinaida Greceanîi crede că a procedat corect atunci când a declarat în 2009 că „vor fi vărsări de sânge”. Aceasta a declarat în cadrul emisiunii Puterea a 4-a de la N4 că acele circumstanțe era necesar de un mesaj dur, informează Agora.

Greceanîi a declarat că e mai bine să fie afectată imaginea unui demnitar decât să fie afectată securitatea statului și cetățenilor. Potrivit ei, mesajul a fost inițiativa ei și nici măcar Voronin nu era la curent.

„V-am zis că mai bine să fie un mesaj dur fiindcă am văzut cum niște copii de clasa a 3-a a 4-a că sunt duși la „revoluție”. Cine a făcut atentat la viața copiilor? A fost o adresare către mame. Țineți-vă copii acasă. Sigur nu erau să fie o arme aplicate în mulțime dar un mesaj dur era necesar în acea situație. Nu înțeleg cei care rup din context”, a declarat Zinaida Greceanîi.

„ … inclusiv armele”

Potrivit unei înregistrări, Zinaida Greceanîi declara în 2009 că „Organizatorii celei mai mari crime planifică să folosească copii și în zilele următoare. Dacă acest lucru va fi admis jertfele umane for vi foarte greu de evitat. Poliția va folosi toate mijloacele necesare pentru apărarea constituționalității, inclusiv armele”. 

Înregistrarea a fost distribuită de mai multe ori pe rețelele de socializare, apărând în majoritatea cazurilor atunci când numele Zinaidei Greceanîi apărea în vizorul opiniei publice.