Candidatul PSRM la funcţia de primar al municipiului Chişinău, Zinaida Greceanîi, nu participă la dezbaterile electorale televizate pentru că preferă să se întâlnească cu alegătorii. Explicaţia a fost dată de către candidatul socialiştilor în cadrul emisiunii „Interpol” de la postul de televiziune „TV 7”.

Eu sunt obişnuită să muncesc, să mă ocup cu lucruri concrete. Nu este stilul meu de viaţă să umblu pe la televiziuni. Sunt omul lucrurilor concrete. Ştiu că în urma apariţiilor mele le televizor nu se vor schimba lucrurile în ţară. Am ales să mă întâlnesc cu alegătorii. Am avut peste 200 de întâlniri cu alegătorii din Chişinău, în mare parte colective de muncă”, a spus Greceanîi.

Zinaida Greceanîi a respins acuzaţiile aduse de către foşti concurenţi electorali, dar şi de către unele mass-media, privind implicarea membrilor familiei sale în accesarea creditelor dubioase de la BEM.

 „Soţul meu a fost director tehnic la fabrica de vinuri din Cojuşna, iar directorii tehnicii nu i-au credite. Fabrica a luat un credit, care a fost rambursat demult. Nu am nimic cu acele credite. Soţul meu nu are vreo legătură cu companii din off-shor, aşa cum se afirmă. Nici procurorul anticorupţie Vasile Moroşanu nu-mi este nepot. Familia mea nu are nimic cu furtul miliardelor. Suntem în campanie electorală şi aceasta explică atacurile asupra mea”,  a declarat candidatul socialiştilor la funcția de primar general al capitalei.