Candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova la funcția de primar general de Chișinău Zinaida Greceanîi a organizat astăzi încă o conferință de presă cu privire la problemele familiilor tinere și a anunțat soluțiile sale în acest sens.

În decurs de 4 ani vor fi date în exploatare 2000 de locuinţe sociale compacte. Pentru procurarea altora, familiile tinere vor avea acces la creditele ipotecare de durată lungă, cu o dobîndă de 3-5%. Mulți întreabă cum exact vom realiza acest proiect – simplu parteneriat public-privat, primăria alocă agentului economic teren cu titlu gratuit, în schimb acesta va oferi 30% din apartamente municipalității ca aceasta la răndul ei să ofere aceste locuințe sociale pentru tinerele familii dar și cele defavorizate. Deja mai mulți agenți economici au declarat că sînt interesați de a participa într-un asemenea program, care se va efectua în baza unui concurs foarte transparent”, a declarat Greceanîi.

Potrivit candidatului la funcția de primar în cadrul programului „Construieşte-ţi casa”, familiile tinere vor beneficia de terenuri pentru a-şi construi locuinţă în raza municipiului. “În primul rînd ne referim aici la suburbii”, a menționat Zinaida Greceanîi.