Candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova la funcția de primar general de Chișinău Zinaida Greceanîi a organizat astăzi încă o conferință de presă cu privire la problemele familiilor tinere și a anunțat soluțiile sale în acest sens.

Pentru fiecare copil născut în capitală, Primăria va aloca o indemnizaţie unică, suplimentară la cele de stat, în mărime de 2000 lei.  “O să spuneți că poate e puțin, noi am calculat. În Chișinău se nasc circa 8000 de copii anual și asta este ceea ce ne putem permite acuma. Dacă am fi vrut să facem pur și simplu o promisiune care nu aveam de gînd s-o exercităm puteam să scriem și 50 de mii, dar n-am făcut lucrul acesta. Am calculat ceea ce este posibil de făcut astăzi”, a concluzionat Greceanîi.

Totodată candidatul la funcția de primar  a menționat că, copii sunt o prioritate iar socialiștii intenționează  ca pe parcursul a 4 ani să fie date în exploatare cel puţin 400 de terenuri de joacă noi pentru cei mai mici. 

Vom crea un orăşel-parc pentru copii în fiecare sector al municipiului, dar și în suburbii. O zonă verde cu terenurile respective de joacă pentru copii”, a mai adăugat Greceanîi.