Candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova la funcția de primar general de Chișinău Zinaida Greceanîi a organizat astăzi încă o conferință de presă cu privire la problemele familiilor tinere și a anunțat soluțiile sale în acest sens.

Potrivit candidatului PSRM în ultimii 8 ani, 23 de grădinițe de copii și peste 60 de terenuri aferente acestora au fost întrăinate abuziv cu efortul conducerii primăriei și cu suportul instanțelor de judecată.

Multe din ele iarăși au fost cedate reprezentanților partidului care conduce primăria adică Partidului Liberal, doar cazul strigător la cer, cu mare scandal, din str. Igor Vieru, numărul cadastral 0100313327, – terenul adiacent grădiniței 211, pe care liberalul Ion Gabura a ridicat un bloc. Acest lucru înseamnă că cel puțin 11000 de copii au fost pur și simplu lipsiți de posibilitatea de a frecventa grădinița în preajma locului de trai”, a menționat Zinaida Greceanîi.

Greceanîi menționează că socialiștii vor opri înstrăinarea terenurilor aferente grădinițelor și școlilor.

Înstrăinarea grădinițelor de copii, a școlilor și terenurilor aferente acestora va fi oprită. Fiecare copil va avea acces să frecventeze grădiniţa de copii de la locul de trai al părinţilor. Aceast fapt va fi strict reglemetat prin decizia primarului. Frecventarea grădiniței pentru familiile cu 2 şi mai mulţi copii cu vîrstă preşcolară va fi gratuită. În suburbii, la fel ca și în raza orașului vor fi construite grădinițe noi, pentru a acoperi necesarul acestora. Pentru început, în apropierea cartierelor noi construite neapărat trebuie să fie proiectate și construcția grădinițelor. Și acei care construiesc blocurile locative din aceste cartiere trebuie să construiască și grădinițe”, a subliniat candidatul la funcția de primar Zinaida Greceanîi.