Echipa Partidului Socialiștilor a elaborat un program cuprinzător de acțiune pentru a îmbunătăți situația din municipiul Chișinău, care PSRM merge la aceste alegeri locale. Astăzi, 1 mai, în cadrul mitingului, care a avut loc la sfîrșitul marșului echității sociale, candidatul formațiunii pentru funcția de primar Zinaida Greceanîi a menționat care sunt prioritățile cheie ale programului:

În următorii 4 ani, vom crea în capitală 50.000 de noi locuri de muncă.

Vom construi cel puţin 2000 de apartamente sociale, iar pentru procurarea altor 8000 de apartamente vom crea condiţii ipoticare avantajoase.

În cadrul programului municipal „Construieşte propria ta casă” familiile tinere vor primi loturi de pămînt în raza municipiului.

Mărirea alocațiilor pentru nașterea copiilor!

În politica socială a noii conduceri a primăriei o importanță deosebită va fi acordată familiilor tinere și maternității. Pentru fiecare copil născut în Chișinău, vom aloca de la buget o sumă de 2.000 de lei în plus față de îndemnizațiile existente la naștere.

400 de noi terenuri de joacă

Timp de 4 ani în curțile blocurilor din capitală vor fi echipate și construite 400 de terenuri de joacă pentru copii și locuri de divertisment. Toate acestea vor fi iluminate.

Creșterea salariului profesorilor, medicilor și a altor angajați ai statului

Profesorii, educatorii din grădinițe, medicii și alți angajați de stat vor primi un bonus suplimentar la salariul de bază în mărime de 20%.

Datoriile – le vom compensa sau anula!

Vom anula sau compensa datoriile istorice în capitală și suburbiile acesteia pentru serviciile comunale. Pentru a corecta situația rușinoasă și umilitoare cu datorii la servicii, în care au ajuns mai mult de 70 de mii de familii, ne-am angajat să compensăm 60% din suma facturilor lunare în timpul sezonului de încălzire. În plus, vom facilita accesul la asistență socială.

200 de noi unități de transport, drumuri noi, parcări și o șosea de centură pentru a elibera centrul capitalei.

Vom rezolva problemele de transport urban, vom construi noi drumuri, vom uni raioanele, vom construi o șosea de centură pentru a elibera centrul capitalei. Pentru a face acest lucru, vom construi parcări subterane și la suprafață. Transportul public va fi o prioritate. Parcul de troleibuze și autobuze va fi suplinit cu pînă la 200 de unități în patru ani.

Până la sfârșitul anului vom avea planul general de dezvoltare a Chișinăului

Capitala în cele din urmă va începe să se dezvolte civilizat, conform planului. Până în luna decembrie  curent , vom adopta planul general de dezvoltare a Chișinăului.

Aceasta este o parte dintr-o mică parte a programului, pe care mă angajez să-l pun în aplicare, împreună cu echipa noastră. Vreau să vă asigur că voi fi un primar corect și economic, care lucrează în interesul tuturor cetățenilor, atît în ​​Chișinău cît și în fiecare din cele 18 de suburbii“,  a conchis Greceanîi.