„Partidele pro-europene care s-au declarat că sunt gata să formeze o majoritate parlamentară, chiar la insistența colegilor săi din Europa nu sunt în stare să formeze această majoritate”. A declarat ieri după ședința fără rezultat a Parlamentului RM, președintele fracțiunii socialiștilor Zinaida Greceanîi.

Cred că procesul dintre așa numitele partide pro-europene, nu mai au dreptul să se numească pro-europene fiindcă au discreditat ideea europeană totalmente, și nu pot împărți între ei funcțiile. Asta este problema cea mai majoră pentru că merge o bătălie pentru funcțiile care urmează să le dețină un partid sau altul. Dacă în continuare aceste funcții vor fi politizate în interesul formațiunilor politice noi pur și simplu nu vom avea stabilitate în țară și o dezvoltare economică a statului nostru”, a declarat Greceanîi.

Zinaida Greceanîii a menționat că PSRM este gata să formeze o majoritate parlamentară cu acele partide care sunt de acord cu obiectivele și principiile socialiștilor anunțate încă în campania electorală: denunțarea Acordului de Asociere și liber schimb cu UE, aderarea la Uniunea Economică Euroasiatică, limba și istoria Moldovei și altele. „Noi aceste principii nu o să le trădăm și le vom promova mai departe”.

Greceanîi a mai adăugat că are dubii în privința alegerii președintelui Parlamentului la ședința de vineri: „Nuștiu dacă peste noapte aceste partide vor reuși să se înțeleagă totuși care va fi candidatura președintelui Parlamentului, deși nu cred în asta pentru că fiecare lider din aceste partide are ambițiile sale personale”.

Menționăm că ședința de ieri 22 ianuarie, a Parlamentului RM care a avut o durată de mai puțin de o oră, a fost transferată pentru astăzi vineri 23 ianuarie la ora 15.00. Cu această inițiativă a venit din nou fracțiunea Partidului Liberal Democrat.