Vizita de lucru a fracțiunii PSRM în componență deplină la Moscova este una istorică și marchează începutul unei reluări a relațiilor de prietenie cu Federația Rusă. Despre aceasta a declarat astăzi într-o ședință comună a fracțiunilor PSRM și a partidului “Spravedlivaia Rossia”, deputatul socialist Zinaida Greceanîi.

Greceanîi a menționat că cetățenii RM au nevoie de sprijin și ajutor din partea Federației Ruse, cu care Moldova a creat relații de-a lungul secolelor. Ea a reamintit că, din cauza politicii nechibzuite a autorităților moldovenești, care au dus la închiderea efectivă a pieței ruse pentru produsele moldovenești, au suferit  mii de oameni.

După semnarea acordurilor de liber schimb cu UE și Turcia, piața Moldovei a fost inundată de mărfuri mai ieftine, dar și mai necalitative. Acest lucru  ucide producătorul autohton. Dacă vom reuși să rezolvăm această problemă și produsele moldovenești vor reveni pe piața rusă, acesta va fi un mare sprijin nu numai pentru agricultori, dar pentru întreg poporul moldovenesc“,  a declarat președintele fracțiunii PSRM.

Greceanîii a precizat de asemenea că 700.000 de moldoveni lucrează în Rusia. Pentru ei acesta este singurul mod de a se hrăni pe ei și familiile lor. Politicianul a subliniat necesitatea urgentă de a rezolva problemele cu care se confruntă migranții de muncă moldoveni, și a menționat că Partidul Socialiștilor a soluționat și va întreprinde în continuare toate măsurile posibile.

În cadrul întrevederii, liderul fracțiunii PSRM în Parlamentul RM a subliniat : “Partidul Socialiștilor nu va trăda alegătorii și va fi fidel cursului pentru apropierea de Rusia și aderarea la Uniunea Economică Euroasiatică. “În campania electorală, adversarii noștri spuneau că în cele din urmă, noi vom fi cu cei care vor veni la putere. Dar acest lucru nu se va întâmpla. Vrem să inițiem o cooperare durabilă cu Rusia.

Autoritățile moldovenești au alergat  pe aici și pe acolo, și nu pot decide ce și cum fac. Noi avem de gînd să fugim ca ei de colo în colo și să ne plîngem. Oricum nu s-ar schimba realitățile politice și oamenii care vin la putere în țara noastră, ceva ce s-a creat de-a lungul secolelor, relațiile noastre cu Rusia, nu trebuie distruse. Noi nu-l va permite “, a concluzionat  Zinaida Greceanîi.

Vă amintim că astăzi fracțiunea PSRM în componență deplină a avut o întrevedere cu președintele Dumei de Stat a FR, Serghei Narîșkin. Totodată azi dimineața a vut loc întîlnirea fracțiunii PSRM cu fracțiunea partidului „Spravedlivaia în cadrul căreia a fost semnat un memorandum de colaborare între fracțiuni. După masă deputații socialiști au participat la ședințele comitetelor de profil a Dumei de Stat a Federației Ruse.

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din RM se află într-o vizita de lucru în capitala Rusiei, la invitaţia partidului „Spravedlivaia Rossia”.