Candidatul Partidului Socialiștilor din RM la funcția de primar general al capitalei Zinaida Greceanîi va figura cu numărul 2 iar candidații pentru funcţia de consilier în Consiliul Municipal Chişinău din partea PSRM vor fi sub numărul 4 în buletinul de vot pentru alegerile locale.

Acum cîteva clipe, Consiliul electoral de circumscripţie a stabilit, prin tragere la sorţi, ordinea prealabilă de includere în buletinele de vot a candidaţilor la funcţia de primar general al municipiului Chişinău, dar şi cea a includerii fomaţiunilor, candidaţilor independenţi şi blocurilor electorale pentru funcţia de consilieri în Consiliul Municipal Chişinău.

Astfel, pentru funcţia de primar general al capitalei, candidaţii vor fi înscrişi în ordinea următoare:

  1. Vasile Chirtoca, Partidul Comuniştilor din Republica Moldova;
  2. Zinaida Greceanîi, Partidul Socialiştilor din Republica Moldova;
  3. Ilian Caşu, “Partidul Nostru”;
  4. Oazu Nantoi, Blocul electoral “Platforma Populară Europeană – Iurie Leancă”;
  5. Timotei Ţurcanu, Partidul Naţional Liberal.

Primii în buletinele de vot pentru funcţia de consilier în Consiliul Municipal Chişinău vor fi:

  1. Partidul Comuniştilor din Republica Moldova;
  2. Partidul Liberal;
  3. Partidul Naţional Liberal;
  4. Partidul Socialiştilor din Republica Moldova.

Menționăm că reprezentanții PSRM azi dimineață au fost primii care  au depus actele pentru înregistrare în cursa pentru alegerile locale.

Secretarul executiv al PSRM deputatul Vlad Bătrîncea a menționat că nu are importanță numărul concurentului din buletinul de vot dar principal este că Partidul Socialiștilor va avea primul loc în acest scrutin.

Noi suntem gata de lucru, noi nu ne temem de asta și vom munci mult ca să cîștigăm în turul I dar nu ne temem nici de turul II. Suntem siguri că locul întîi va fi luat de PSRM și de candidații acestuia”, a subliniat deputatul socialist.