Astăzi, 25 iunie, canditatul Partidului Socialiștilor pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău, Zinaida Greceanîi împreună cu echipa sa de consilieri municipali aleși, a prezentat în Piața Marii Adunări Naționale programul său electoral și problemele pe care intenționează să le soluționeze socialiștii în următorii 4 ani.

Greceanîi a amintit că anterior a lansat invitația la dezbateri publice în PMAN către oponentul său liberalul Dorin Chirtoacă, împreună cu echipa sa, însă acesta nu a dat curs invitației. Astfel candidatul la funcția de primar Zinaida Greceanîi s-a prezentat alături de echipa sa, împreună cu toți cei 19 consilieri socialiști aleși pentru discuta problemele stringente cu care se confruntă capitala și care sunt soluțiile socialiștilor în acest sens. Totodată Greceanîi a precizat că fracțiunea PSRM din CMC este cea mai mare la fel cum este și în Parlamentul RM.

Onorată asistență după cum vedeți echipa noastră este una de profesioniști cărora nu le trebuiește primăria în calitate de trambulină politică. Noi venim la primărie, să muncim, să facem lucruri concrete. Noi vom face totul pentru a îmbunătăți starea lucrurilor din Chișinău. Pentru că probleme în capitală sunt o sumedenie: Probleme în sistemul de transport public și infrastructura drumurilor, haosul și dezordine în domeniul comunal-locativ și în contrucția locativă, lipsa unui plan urbanistic general de construcție a Chișinăului, tarife exagerate la serviciile comunale și neargumentate economic, gestiune defectuasă atît a patrimoniului public, cît și a bugetului municipal. În scopul soluționării multiplelor probleme care există vom enumera succint soluțiile la problemele pe care ne le-am propus să le rezolvăm pe parcursul următorilor 4 ani”, a declarat Zinaida Greceanîi.

·         Angajarea transparentă și profesioniști în toate domeniile din primărie.

·         Asistență socială echitabilă și accesibilă.

·         Familii tinere protejate.

·         Priorități producătorilor și furnizorilor de servicii și lucrări autohtone.Ai noștri trebuie să repare străzile, să fabrice diferite produse, de la ai noștri trebuie să procurăm și producția alimentară, dar nu să le importăm prin diferiți intermediari”, menționează Greceanîi.

·   Servicii comunale eficiente și fără intermediari.

·   Noi locuri de muncă.

·   Întoarcerea grădinițelor și școlilor copiilor noștri.

·   Responsabilitatea personală a angajaților din primărie și a fiecărui consilier municipal pentru un segment anumit al capitalei.

·   Atragerea investițiilor pentru construcția uzinei de prelucrare a deșeurilor din municipiul Chișinău și stația de epurare a apelor care au devenit două bombe ecologice catastrofale pentru capitală.

·   Conlucrarea cu mediul academic, mediul de afaceri și societatea civilă.

·   Constituirea consiliilor consultative formate din specialiști din societatea civilă pe lîngă fiecare direcție a primăriei, și pe lîngă primarul general.

·   Conlucrarea cu suburbiile municipiului Chișinău.Capitala are în componența sa 33 de suburbii ordonate în 18 primării. În acest scop noi am elaborat pentru fiecare suburbie un plan concret de ajutorare din partea primăriei mun. Chișinău. Conlucrarea trebuie să fie indiferent de apartinența politică a primarilor acestor suburbii. Și planul de investiții pentru fiecare suburbii în parte este elaborat”, a mai adăugat candidatul.

De asemenea prezentîndu-și echipa de consilieri municipali candidatul la funcția de primar din partea PSRM a subliniat că niciun primar nu poate activa cu succes dacă nu are o echipă puternică în spate.

Unul singur nu poate să realizeze nimic. Poate să aibă primarul general 77 de stele în frunte, dacă nu are în spate o echipă de profesioniști și de oameni onești atunci, nimic nu-i reușește”, a concluzionat Greceanîi.