Zinaida Greceanii: In Chisinau va fi mai bine! Nu este o promisiune electorala, dar convingerea mea ferma

“Începând de astăzi, am intrat în campania pentru funcția de primar de Chișinău! Și aceasta înseamnă că vom câștiga! “Despre aceasta a declarat în cadrul mitingului, care a avut loc la sfîrșitul marșului echității sociale, candidatul formațiunii pentru funcția de primar Zinaida Greceanîi.

Ea a menționat că orașul are nevoie să-și recâștige fosta decență măreția și frumusețea, curățenia și ordinea, deoarece mulți locuitori ai Chișinăului tanjesc după aceste lucruri.

Vedem cu toţii că oraşul s-a împotmolit în corupţie, organele publice sînt incompetente, în bugetul municipal sînt tot atîtea găuri, cîte gropi sînt pe drumurile oraşului, iar tot ce se face, se face din creditele de milioane, pe care chişinăuienii vor fi obligaţi să le restituie. Cît se poate să mai răbdăm acest haos birocratic şi diletant? A venit timpul să-i punem capăt. Astăzi deja trebuie nu doar să ajutăm oraşul, ci să-l salvăm”, a declarat Greceanîi.

Eu am acceptat propunerea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova de a candida la funcția de primar general de Chișinău. Vă asigur că voi depune toate eforturile  şi voi utiliza la maximum capacităţile de care dispun pentru a justifica această încredere. Eu conştientizez că povara pe care mi-am asumat-o este enormă, iar gradul de responsabilitate în faţa dvs-ră nici nu poate fi măsurat.

Capitala trebuie să fie un etalon al ordinii și al bunei dezvoltări pentru țară. Însă, dacă în capitală lucrurile merg prost, nici în republică nu ne putem aștepta să fie bine.

Eu mă lansez astăzi în campania electorală pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău. Și eu îmi asum astăzi public angajamentul de a opri haosul din capitală și de a face ordine în Chișinău. Dacă vom asigura ordinea și buna dezvoltare în Chișinău, înseamnă că vom fi exemplu demn de urmat şi vom oferi o speranță întregii țări”, a spus Greceanîi. 

Greceanîi a menționat că conceptele de bază ale programului său electoral răspunde întru totul cererilor și așteptărilor locuitorilor municipiului Chișinău, care vor ca orașul să fie curat, bine organizat, să avem un buget bine alcătuit, să fie pedepsiți funcționarii corupți, să fie protejate monumentele și clădirile istorice, să fie interzise construcțiile neautorizate, să fie reparate la soveste drumurile, să funcționeze corect și eficient instituțiile municipale.

Scopul meu este să transformăm Chișinăul într-un oraș plăcut şi confortabil pentru trai, pentru muncă, pentru studii, pentru odihnă. Și acesta este un scop realizabil. Chișinăul poate deveni o capitală curată și confortabilă pentru trai. Voi avea personal grijă ca așa să fie. Mă voi ocupa doar de administrare, nu de politică, și cu atât mai mult – nu de geopolitică. Aşa cum am mai spus-o, împreună cu echipa avem deja elaborat un program amplu în ce priveşte redresarea situaţiei din municipiu”, a adăugat candidatul socialiștilor pentru primăruia capitalei.