Candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de primar general al municipiului Chișinău Zinaida Greceanîi a declarat în cadrul unei conferințe de presă că practic la toate întîlnirile sale cu alegătorii aceștia s-au plîns că timp de 8 ani nu au văzut niciun consilier municipal, sau vreun  responsabil de la primărie care să dorească să le rezolve problemele.

Greceanîi a precizat că în cadrul întrevederilor cu alegătorii a întîlnit o sumedenie de, propuneri venite de la oamenii de creație și chia și copii.

Copiii vor să creeze o fanfare să cînte în centrul orașului, arhitecții care au creat acest Chișinău sunt gata să fie alăturea. Toți s-au săturat de acest haos. Și oare de mîna Moscovei depinde că drumurile în municipiu sunt rele, sau că se defrișează spațiile verzi? De cine depinde? De noi depinde! De aceea Chișinăul are nevoie de o echipă de oameni de profesioniști care a propus niște soluții foarte concrete, ca de exemplu să dăm responsabilitatea la cîte un consilier pentru o stradă oarecare din Chișinău. Să facă niște lucruri reale care să fie mai bune mai frumoase pentru Chișinău, să avem comunicarea cu cetățenii. Nimeni dintre chișinăuieni n-au văzut în toți 8 ani niciun consilier municipal să discute cu ei”, a subliniat candidatul pentru funcția de primar de Chișinău.

Greceanîi a menționat faptul că conctracandidații săi s-au ocupat cu diverse fărădelegi pentru a corupe și a influiența părerea alegătorilor.

Pur și simplu cineva a speriat oamenii, a folosit alte modalități. Dacă legea nu interzice ca într-un apartament să fie înscrise 100 de persoane, atunci contracandidații s-au folosit de lucrul acesta”. Greceanîi a menționat că a fost informată că la secțiile de votare din unele localități se aduceau sute de oameni străini că să voteze pentru cine trebuie.

Oare acestea pot fi considerate alegeri democratice? Cred că nu! Dacă o să mergem pe filiera aceasta atunci și țara va fi condusă în continuare așa cum este la momentul de față. De aceea eu vreau să mulțumesc încă odată tuturor cetățenilor care ne-au susținut în această campanie electorală, să-i rog să vină la vot, să fie in diferenți de soarta Chișinăului. Greceanîi a aminti că și-a consolidate în jurul său o echipă de profesioniști de care este mîndră și cu care va putea face lucruri reale în municipiul Chișinău”, a concluzionat candidatul socialiștilor la primaria capitalei.